Proti jarní únavě
Vařené jídlo nenahradí syrovou živou stravu. Dnes jsem měla obzvláštní chuť využít toho, co nám jarní příroda nabízí. Obešla jsem tedy zahrádku a ejhle, jak bohatý jídelníček mi poskytla - kopřivy, listy i květy pampelišek, květy sedmikrásek, malé lístečky jitrocele, dájí se natrhat i malé lístky řebříčku, pažitka a jistě u Vás najdete i jiné druhy jedlých rostlin.
Vajíčko od slepic z domácího chovu jsem vyšlehala s medem (jako když chystáte třenou buchtu), žloutek obsahuje lutein, který je velmi potřebný pro naše oči. Přidala jsem celou naklíčenou pšenici - můžete ji i namlít na masovém strojku nebo umixovat nízkootáčkovým mixérem.
Všechny rostlinky nakrájíte na jemno včetně kopřiv, když jsou nakrájené na jemno, nepálí a můžete je jíst syrové.
Všechno smícháte, můžete ještě trochu přizdobit a hurá na to.
Rychlé, syté a dobré jídlo, které vám dodá okamžitou sílu a energii. Můžete obměňovat podle toho, co zrovna najdete na zahrádce či louce. Je jen třeba dávat pozor, kde rostlinky trháte. Určitě není vhodné místo v blízkosti silnic, městských aglomerací, továren či prašných míst.